Monday, January 26, 2009

Dont buy USB keys on eBay


Recently I bought some 16gb key on eBay. I m new user, so I thought that seller with 600 pozitiv feedback will be right adress to buy something that I wont regret. So I decide to buy and test key. The price was 16 $ and key was from Honk Kong. But when I tested it, it was practically 1 Gb key with changed software. In next post I will write down link that you can test your usb keys and see what you got. My advice: DO NOT bUY USB KEYS FROM EAST SELLERS!!!

2 komentarji:

Anonymous said...

na podlagi enega ne moreš soditi. jaz sem na ebayu kupil že marsikaj, največkrat s honkonga, tajvana, pa je bilo vedno vse OK. previdnost seveda ni odveč

Unknown said...

Pozdravljen! Kupil sem več kot 10 ključev različnih prodajalcev. Sam sem bil povabljen v eBay test ekipo, ki kupuje in pove svoje mnenje o izdelkih. Ključi so bili vsi po vrsti softwarsko spremenjeni oz kazali so 16gb vendar je ključ npr bil 2gb. Sprogramirani so bili tako, da ključ namesto, da bi javil poln pomnilnik, začel pisati podatke od začetka (prepisovati)! Prodajalci računajo na to, da uporabnik ne bo takoj uvidel napake in jim dal negativ feedback. Tako imajo vsi visoke feedbacke (tudi 1000 nakupov z 99,9% uspešnostjo), s tem pa še lažje zavajajo kupce k nakupom. Ko kontaktiraš prodajalca, da si uvidel "napako", želijo brez izjeme takoj dati refund, samo, da jim ne daš slabega feedbacka. S tem si kupec naredi stroške pošiljanja, od nakupa pa nima popolnoma nič! Seveda ne moremo posploševati na vse prodajalce, vendar je bilo v zadnjih 2 mesecih ukinjenih več kot 70 računov prodajalcev, ki so prodajali neverificirane ključe in nasploh izdelke s flash driveom!